Veszprém megyei vendégek Brüsszelben

2015. 10. 13.

A hivatalos program után a brüsszeli nevezetességekhez látogatott el a csoport. Megnézhették a lenyűgöző Főteret, a Katedrálist, a híres Manneken Pis-t, valamint párját, a Jeanneke Pis-t. A rövid szabadidős program során mindenkinek volt alkalma arra, hogy a közkedvelt belga söröket megkóstolja, illetve szeretteinek brüsszeli különlegességeket vásároljon.
A nap még nem ért véget, hiszen Navracsics Tibor biztos úr várta a veszprémi társaságot egy beszélgetésre az Európai Bizottság tanácstermében. Biztos úr baráti hangvételű beszélgetést folytatott a csoporttal. Nem csak a szakterületeit jelentő sport és az oktatás mai helyzetéről beszélt, hanem mindennapjairól, személyes élményeiről és feladatairól is. A találkozásnak csak az idő rövidsége vetett véget, hiszen téma akadt bőven. Egy fénykép erejéig még összeállt a csapat Biztos úrral együtt a híres Herendi óriás-váza előtt. Ezután útnak indult a csoport, a sűrű napot záró vacsora helyszínére.
Útjuk az Ízek utcájába vezetett, Chez Léon-hoz. A vacsorán lehetőség volt arra, hogy kötetlen formában folytatódjon Hölvényi képviselő úrral a délelőtt megkezdett beszélgetés.
A következő napon a csoport Brüsszel közelében található kisvárosokba látogatott el. Antwerpen, Gent és Brugge nevezetességeit csodálhatták meg a vendégek. A megkapó szépségű építészeti remekeken kívül a vidék gasztronómiai specialitásait is megismerhették ebédjük és vacsorájuk során.
A csoport számos élménnyel, valamint az Uniót érintő fontos ismeretekben gazdagodva, tért haza Veszprém megyébe.