Környezetvédelem

„Te és a környezeted” kiállítás az Európa Pontban

2015. 03. 01.

Az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája az előző évek sikeres hagyományát folytatva 2014-ben is kreatív rajzpályázatot hirdetett meg 10-15 éves tanulók részére „Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában? ” címmel. A pályázati felhívásra közel 100 pályázó adta be munkáját. A pályaműveket szakmai zsűri bírálta, melynek elnöke Bocskor Andrea, az EP Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke volt. A beérkezett alkotások közül a legjobb 12 pályamű az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája asztali naptárának 2015. évi kiadását díszíti.  A pályázatra beérkezett legmagasabb színvonalú alkotásokból kiállítás nyílt az Európa Pontban Budapesten.

A kiállítás február 27-én rendezett ünnepélyes megnyitóján Hölvényi György európai parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy a kiállított alkotások egyfajta harmóniát és egyensúlyt fejeznek ki, amelyek a környezetvédelmi témán keresztül a környezetvédelem fontosságára és európai nagyságrendű kihívásaira is felhívják a figyelmet. Bakos Tamás az ELTE Tanító és Óvóképző Kar Vizuális Nevelési Tanszékének vezetője, a szakmai zsűri tagja a beérkezett alkotásokat szakmai szempontból értékelte és méltatta. A megnyitó beszédeket követően a legjobb művek alkotói vehették át díjaikat Hölvényi György EP-képviselőtől. A program zenei kíséretét az Árpád Gimnázium díjnyertes „Óraközi szünet” elnevezésű kamarakórusa és Zsíros Tíme, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 9. évfolyamos tanulójának citerajátéka biztosította.

A kiállítás képei 2015. március 27-ig tekinthetőek meg az Európa Pontban.