Somogyi és abádszalóki látogatók Strasbourgban

2016. 06. 13.

„2016. június 6-án az Európai Parlament nemcsak a polgárok hangja volt számunkra az Unióban. Mi közel harmincan személyesen is ízelítőt kaphattunk – hacsak néhány órára is – az ottani munkáról, a képviselők parlamenti életének néhány mozzanatáról.

Úgy ahogy munkájuk kezdetén képviselőink, mi is megismerkedhettünk az intézménynek helyet adó Strasbourg /”Európa út kereszteződése”/ belvárosának, a „Petite France” elzászi építészetének szépségeivel. Láthattuk a környéken végig haladó „Route du Vine” gyöngyszemét, Colmart, a kicsiben Velencét mintázó „Petite Venise-t” virágokkal pompázó óvárosával.

Élményeink csúcspontja mégis az Európai Parlamentben várt bennünket. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert „működés közben” láthattuk. A Plenáris teremben éppen szavazott a 731 képviselő. Később, szíves vendéglátónk, Hölvényi  György képviselő úr előadását hallgathattuk meg az Európai Parlament szerepéről és tevékenységéről, az Európai Néppárt magyar képviselőcsoportjának eredményes érdekképviseletéről, országunk helyéről az európai politikai palettán.

A tájékoztató után a Parlament éttermében elfogyasztott közös ebéd alkalmat teremtett közvetlen, baráti beszélgetésre is…”