Vallások közötti párbeszéd

Segítsünk, vagy még többen jönnek! – Hölvényi György sajtóközleménye

Segítsünk, vagy még többen jönnek! – Hölvényi György sajtóközleménye

2016. 09. 13.

Az Afrikai Szükséghelyzeti Alapról tartott vita során Hölvényi György kifejtette: a tömeges migráció újfajta humanitárius és biztonsági kihívással szembesíti Európát.
 
Átlátható stratégiára van szükség, melynek keretében a támogatások nem merülhetnek ki az elvándorlás megakadályozásában. Ha meg akarjuk őrizni európai hagyományainkat és értékeinket, szülőföldjükön kell védelmet biztosítanunk a bajban lévőknek.
 
A néppárti képviselő hangsúlyozta: "az Európai Uniónak együtt kell működnie a vallási szervezetekkel a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében. Hiba lenne kihagyni a döntéshozatalból a jelentős helyismerettel rendelkező vallási vezetőket".
 
Hölvényi György emlékeztetett a vallási kisebbségek nehéz helyzetére, hiszen számos esetben ebben keresendő az elvándorlás legfőbb oka. Felszólalásában kiemelte a folyamatos üldöztetést elszenvedő közel-keleti keresztények sorsát.
 
Végül nyomatékosította: mindent meg kell tennünk a bajba jutottak megsegítése érdekében, ellenkező esetben még nagyobb tömegek vándorolnak be Európába.
 
 
Strasbourg, 2016. szeptember 13.

Fotó: membership.theguardian.com

 

További információ: 
 Hölvényi György irodája: +33-3-881-77197
http://fidesz-eu.hu/
https://holvenyi.fidesz-eu.hu/