Vallások közötti párbeszéd

Népszavazás a függetlenségért és Európáért

2016. 08. 05.

Hölvényi György elmondta, hogy a betelepítési kvótáról szóló népszavazás során nemcsak Magyarország, hanem Európa lehetséges jövőjéről is véleményt nyilvánítunk.

A magyarok üzenete Brüsszel mellett egész Európának is szól:  mindannyiunk elsődleges feladata saját hazánk védelme és ezt várjuk a döntéshozóktól is. Ehhez valódi összefogásra, együttgondolkodásra és közös biztonságpolitikára van szükség.

Felhívta a figyelmet az európai döntéshozók felelősségére, akik a jobb élet hamis illúziójával csalogatják részben akaratlanul is az európai kontinensre a bevándorlók tömegét.
Ugyanakkor a legszerencsétlenebbek, a menekülttáborokban tartózkodó milliók már csak reménytelen helyzetük miatt sem gondolhatnak az elvándorlásra.

A képviselő emlékeztetett a Közel-Keleten élő keresztények üldöztetésére, a szenvedő közösségek megmaradásának jelentőségére. Külön hangsúlyozta az európai szolidaritás fontosságát. Európa erkölcsi felelősséget visel a megsemmisülés veszélyének kitett közel-keleti keresztények helyzetével kapcsolatban.