Meg kell akadályozni az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerését Afrikában!

2019. 09. 17.

“A vallási közösségek, így a keresztény felekezetek üldözése a társadalmi struktúra szétverését és az elvándorlás fokozódását eredményezi Afrikában” – jelentette ki Hölvényi György fideszes EP képviselő, az európai néppárti frakció vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke az Európai Parlament keddi vitájában Strasbourgban.

Hölvényi György  a Burkina Faso-i biztonsági helyzetről folytatott vitában felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet – közel-keleti visszaszorulása után – a Száhel-övezet gyenge biztonsági helyzetű országaiban terjeszkedik.

A néppárti képviselő emlékeztetett arra, hogy 2019-ben drámai mértékben megsokasodtak a dzsihadista támadások Burkina Fasóban. Februárban terroristák lőtték agyon Antonio César Fernández spanyol szalézi szerzetest, valamint összesen 57 ember, köztük három lelkipásztor esett áldozatul konkrétan keresztények ellen elkövetett terrortámadásoknak.

“A jó megoldáshoz látnunk kell, hogy az egyházaknak döntő társadalmi és biztonsági szerepe van a térségben. Az európai intézményeknek meg kell szüntetniük a szélsőséges semlegességet, melynek nevében rendszeresen figyelmen kívül hagyjuk a felekezeteket érő támadásokat” – hívta fel a figyelmet Hölvényi György.

“Biztonság nélkül nincs vetés, nincs aratás, ezért segítenünk kell a stabilitás megteremtésében” – zárta felszólalását a kereszténydemokrata politikus.