Rendezvények

Közös otthonunk a teremtett világ

Közös otthonunk a teremtett világ

2020. szeptember 26.

Helyszín:

Idő: 2020. szeptember 26. |

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal együttműködésben tisztelettel meghívja Önt a „Közös otthonunk a teremtett világ” című konferenciára.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága
a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal együttműködésben
tisztelettel meghívja Önt a
„Közös otthonunk a teremtett világ”
című konferenciára.

 
 
 

Helyszín: Országház, Felsőházi terem                          Időpont: 2015. szeptember 29. 14 óra
(1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.)

Ferenc pápa júniusban jelentette meg enciklikáját a teremtett világ iránti felelősségről „Áldott légy – a közös ház gondozásáról” címmel. A körlevelet hívőknek és nem hívőknek egyaránt írta, és kiemelten szeretné megszólítani benne a világ vezetőit, ideértve minden felelős döntéshozót kormányzati és gazdasági szinten egyaránt.

Konferenciánk célja, hogy a pápai üzenet helyzetértékelését és javaslatait jobban megismerjük, megértsük, és a legszélesebb körben megismertessük, párbeszédre és közös cselekedetekre hívjuk a felelős döntéshozókat. Konferenciánk így egy lépés lehet a döntő jelentőségű párizsi klímacsúcs felé vezető úton is, amelyre jól felkészülni, helyzetünkről őszintén beszélni és elkötelezett cselekvésbe kezdeni Ferenc pápának nem titkolt célja.
A konferencia részletes programját a csatolt dokumentumban találja.
 
΅᷁
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, 2015. szeptember 25-ig a www.teremtesvedelem.hu/konferencia/regisztracio oldalon.
A regisztrációt a jelentkezés sorrendjében áll módunkban fogadni.
Kérjük, a biztonsági ellenőrzés miatt korábban érkezzen, és személyazonosító igazolványát hozza magával. A beléptetés a XII-es kapun történik.
Bővebb információ: www.teremtesvedelem.hu/konferenciaoldalon 
vagy a +36 30 638 5449-es telefonszámon kapható.