Rendezvények

Keresztényüldözés és európai identitás – Vendég: Hölvényi György

2017. február 16.

Helyszín: Orbánhegy Kollégium, 1126 Budapest, Orbánhegyi út 30.

Idő: 2017. február 16. | 19:00

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk kollégiumunkba az ‘Orbánhegyi esték’ sorozat keretében megrendezendő következő alkalomra!

A kereszténység napjainkban is a világ legüldözöttebb vallása. Követőinek nem egyszer – különösen Észak-Afrikában és a Közel-Keleten – a mindennapos életveszélyt kell vállalniuk hitükért.

Igaz-e, hogy a fenti régiók keresztény közösségei halálra vannak ítélve?
Mit tett és tehet a jövőben érdekükben Európa és az úgy nevezett “nyugati világ”?
Milyen módokon hallathatják hangjukat a keresztény közösségek az Európai Unió intézményeiben?
“Keresztény Európa” – múlt, jelen vagy jövő?
Mitől lesz ma katolikus, keresztény egy politikus?

Többek között a fenti kérdésekre is keressük a választ Hölvényi György, európai parlamenti képviselővel, aki 2014 óta EP képviselő, 2015-től pedig az Európai Néppárt (EPP) Vallásközi Párbeszéd Munkacsoportjának társelnöke. Évek óta rendszeresen megfordul háborúk által sújtott övezetekben és különböző módokon igyekszik képviselni az üldözött vallási kisebbségek érdekeit az Európai Parlamentben. (CV: http://holvenyi.fidesz-eu.hu/hu/bemutatkozas/)

A beszélgetés egy adott ponton interaktívvá válik s amíg időnk engedi lehetőség lesz kérdésekre is.

A belépés díjtalan, az eszmecsere után szerény fogadással várjuk vendégeinket.

————————–————————–————————–———–
Az Orbánhegy Kollégium évek óta fogad falai közé Budapesten tanuló egyetemista fiúkat azzal a céllal, hogy a lehető legmegfelelőbb környezetet biztosítsa személyes kibontakozásukhoz.
A lelki élethez kapcsolódó tevékenységek szervezését a kollégiumban az Opus Dei, a Katolikus Egyház személyi prelatúrája látja el.