Vallások közötti párbeszéd

Együttérzés a szíriai Kamisli temploma elleni merénylet áldozataival – Hölvényi György sajtóközleménye

2016. 06. 22.

A kereszténydemokrata EP-képviselő levelében felidézi közelmúltbeli szíriai találkozóját a pátriárkával, amelynek során „mélyen megérintette a szír ortodox egyház hűsége és helytállása a polgárháború közepette”. Az Európai Parlament plenáris üléséről küldött üzenetében emlékeztetett: a fokozódó vallási gyűlölködés és intolerancia időszakában egyre több európai döntéshozó ismeri fel az ősi közel-keleti keresztény közösségek tragikus helyzetét, amit a közelmúltban elfogadott határozatok is tükröznek.

Üzenetében Hölvényi György megerősítette a célkitűzést, mely szerint képviselőtársaival a jövőben is ki fognak állni az üldözött keresztényekért a politikai döntéshozatal, a figyelemfelhívás és tájékoztatás, valamint a humanitárius segítségnyújtás eszközeivel. „Őszintén remélem, hogy Európa mind jobban felismeri felelősségét a közel-keleti keresztényekért, mielőtt még túl késő lesz” – zárta levelét a néppárti politikus.

Brüsszel, 2016. június 22.

Fotó: Magyar Kurír