Egészségügy

Egyetemi és kórházi delegáció Brüsszelben

Egyetemi és kórházi delegáció Brüsszelben

2015. 04. 24.

A delegáció tagjai találkoztak Várhelyi Olivér nagykövettel, aki elmondta: a 2014-2020-as időszakban a cél az új tagállamok részesedésének megduplázása. Ehhez számos könnyítést sikerült elérni a részletszabályok elfogadása során, többek között a kutatók fizetéskülönbségeinek kiegyenlítése terén.

Hölvényi György európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: fontos, hogy a Balaton környéke is több lehetőséghez jusson a kutatás-fejlesztési projektekben, az elmúlt években megvalósult infrastrukturális beruházásokat kell megtölteni kutatási tartalommal.

Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának főigazgatója szerint nyitottak az új tagállamok egyetemeinek, kutató helyeinek részvételére a Horizont 2020 program projektjeiben.

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora a látogatást követően kiemelte: a következő időszak fő célja, a világszínvonalú kutatási infrastruktúrára, hagyományosan erős agrár tudásra alapozva részt venni az Európai Unió által közvetlenül kiírt kutatás – fejlesztési pályázatokban.

Forrás: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/egyetemi-es-korhazi-delegacio-brusszelben-608521