strabourg

Újkígyósi delegáció és IKSZ elnökség az Európai Parlamentben

2016. 12. 20.

Hölvényi György európai parlamenti képviselő úr meghívásának eleget téve, 2016. december 11-15. között az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai mellett,  egy 15 fős újkígyósi delegáció vett részt Strasbourgban egy tanulmányúton, azzal a szándékkal, hogy az Európai Parlament munkájának egy kis szeletébe betekintést nyerhessen.

Az út során lehetőségünk volt Ulm városát megtekinteni, ahol a világ legmagasabb keresztény templomát látogattuk meg. Az adventi kirakodóvásárban megcsodálhattuk a szebbnél szebb karácsonyi díszeket és egyéb kiegészítőket. Az utazás másnapján Strasbourg várost ismerhettük meg, majd a nap második felében Képviselő úr fogadott minket az Európai Parlamentben, ahol beszélt a parlamenti munkáról, az ő feladatairól és válaszolt a feltett kérdésekre. Az előadás után módunkban állt megtekinteni a plenáris ülést, ahol a képviselők aktuális kérdéseiket vetették fel és tárgyalták meg. Az utazásunk során ellátogathattunk Durbrach településen egy borkóstolóra, ahol a helyi specialitások mellett betekintést nyerhettünk a bor elkészítésének rejtelmeibe és egy borospincébe is ellátogathattunk.

Rengeteg élménnyel tértünk haza Újkígyósra, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni Képviselő úrnak! Köszönjük, hogy lehetővé tette számunkra az utazást!

Szerzők: Újkígyósi látogatóink