A POLITIKA MONDJA TOLLBA A SZAKMAI JELENTÉST? (Karc FM, Hangoló 2017. 04. 11.)

holvenyijo-1080x675

Ideológiai vágyálmok fogalmazódnak meg az Európai Parlament által elfogadott jelentésben – mondta Hölvényi György, Európai Parlamenti képviselő. Strasbourgban egy hete fogadták el azt a dokumentumot, amely a menekült- és migráns áramlatok kezeléséről szól.

A képviselők többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy nem elég átláthatók az Európai Unió, valamint Libanon és Jordánia közötti együttműködési megállapodás részletei, amelynek elfogadása ráadásul még sokára várható. Hölvényi György a Karc FM-en megismételte: a menekültválságot csak helyben lehet megoldani, Európának az elvándorlás megakadályozása érdekében helyben kell segítséget nyújtania az emberhez méltó életfeltételek megteremtésével. Szerinte a menekült státus és a migráns státus összemosása köszön vissza a dokumentumban, ami a bevándorlást akarja előmozdítani. Szerinte valójában ez a tényleges menekültek rovására megy, akik valóban segítségre szorulnak. Úgy fogalmazott: semmilyen jelet nem szabad Európából küldeni, amit az emberek csalogatónak értékelhetnek.

A teljes interjú az alábbi linken meghallgatható: